Le mot juste

Apropå den artikel som jag tidigare kommenterade i detta blogginlägg, kommer idag på brännpunkt ett svar på den.

I en rättsstat värd namnet handlar hatbrott om vad som gjorts, inte vem som gjort något.

Låt oss föreställa oss att jag, som heterosexuell man, går på stadens torg tillsammans med en vän, som råkar vara homosexuell. Låt oss vidare föreställa oss att fram kommer två män. Den ena gillar inte min uppsyn, och bestämmer sig för att helt sonika ge mig en rejäl omgång. Den andra mannen bestämmer sig för att göra samma sak med min vän, på grund av att denne är homosexuell. Ska de olika männen straffas olika hårt? Brottet var ju detsamma!

I en rättsstat värd namnet handlar hatbrott om vad som gjorts, inte om vem som gjort något.

En annan gång ska jag berätta vad jag tycker om kvotering.

Det här inlägget postades i diskriminering, hatbrott, jämlikhet, rättsäkerhet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *