Platt skatt omfamnas av M?

Alltså, nu börjar tamigfasen debatten komma igång på riktigt! Det efterlyste jag häromdagen, så ni förstår att jag gläder mig. Gunnar Hökmark, säger:

Det är sant att utvecklingen mot platt skatt försvårar användandet av skattepolitiken som ett styrmedel mellan olika typer av investeringar och arbeten. All erfarenhet säger dock att det är bra att sådant begränsas, och det minskar dessutom utrymmet för fiffel, diffusa gränsdragningar och växling mellan olika inkomstformer.

Lite liberala takter! Jo jag tackar, jag! Härligt att se att M börjar diskutera i sådana termer igen.

Mindre incitament skulle finnas för skatteflykt och skatterna skulle bli rättvisare. Platt skatt tvingar fram skatter från höginkomsttagare som i dag kan undvika dem, samtidigt som den ger möjlighet att skapa ett fribelopp för skattefria inkomster som gynnar låginkomsttagare.

Nu återstår bara att se vad andra moderater säger.

Den största utmaningen är att få människor att förstå: 1 Att det inte är rimligt att straffa höginkomsttagare för att de är höginkomsttagare 2 Att låginkomsttagare inte behöver drabbas av en plattskattereform, utan tvärtom får större möjlighet att förbättra sin disponibla inkomst.

Det här inlägget postades i Liberalism, moderaterna, platt skatt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *