Danmark: Svenska skatter – Amerikansk Paranoia

Noterade på jobbet följande idag: Danska hotell är från och med den 15:e september skyldiga att spara information om sina gästers telefonsamtal och internettrafik. Underlåter de att göra detta, väntar böter. Det kostar omkring 100.000 danska kronor att låta installera det system som detta kräver, men det allvarligaste är förstås integritetsfrågan. Allt motiveras förstås av att det är en del av danska regeringens anti-terrorpaket. Det råder dock tvivel om hur effektivt det hela kommer vara.

Mon ikke også potentielle terrorister er klar over, hvor der bliver logget og ikke bliver logget, spørger han og henviser til, at de bare kan gå på biblioteket eller køre ned ad Nørrebrogade og logge på ét af de åbne trådløse netværk.

Tänk på det om ni semestrar i Danmark i fortsättningen.

Hur kommer det sig att det inte har pratats mer om detta i Sverige, och inte minst i Svenskan, som talat så mycket om FRA-frågan. Jag tror att PJ trots allt inte har plockat ut all semester ännu…

En gladare dansk nyhet hittar jag här. De danska skattesänkningarna har framförallt gynnat låginkomsttagarna.

En ny analyse, som den liberale tænketank har lavet på baggrund af tal fra Skatteministeriet viser, at de højest uddannede har tabt spillet om skattelettelser på den sidst tjente krone.

Vi pratar alltså att låginkomsttagarna i Danmark har fått störst minskning av de berömda danska marginaleffekterna. Bra! Något för också den svenska regeringen att observera och diskutera.

Red: Jag mailade PJ. Han var inte medveten om det. Så duktig jag känner mig helt plötsligt.

Det här inlägget postades i Danmark, integritet, ÖVERVAKNING, skatt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *