Ställningen i halvtid

Igår fick pollen sin hundrade röst (det rasslade till under söndagen av någon anledning). Därmed kan det vara dags för mig att kommentera utvecklingen. Vid röst nr 100 observerade jag följande:

Centern leder stort med 58% av rösterna, följda av m 23%, fp 12% och kd 7%. C har alltså mer än hälften av rösterna. Även om det inte kan uteslutas att viss ojämnhet i trafiken kan ligga bakom, känner jag mig ganska övertygad om att detta är ganska rättvisande.

Så sent som idag fick jag höra på en kommentar att denna fråga ligger på ”sandlådenivå”. Om man inte gillar liberaler kan man förstås tycka att alla diskussioner kring liberalismen är meningslösa. Det tycker inte jag. Varför det skulle vara en ointressant fråga, att försöka utreda de ideologiska skillnaderna mellan de borgerliga partierna är oklart. Särskilt i en tid när så mycket sker rent ideologiskt i de borgerliga partierna.

”Halvtid” är egentligen felaktigt. Pollen kommer inte försvinna på ett tag. Men vad gäller mig själv börjar kanske bilden klarna och jag har kanske själv kommit ungefär halvvägs i min strävan att bestämma mig för vilket parti som ligger mig närmast. Inom kort kommer jag söka mig till ett djupare politiskt engagemang. Kommer återkomma om det i framtiden.

Det här inlägget postades i Liberalism, undersökning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *