Förslaget om återvändostöd

Migrationsminister Tobias Billström föreslår att utvisningsdömda flyktingar som gått under jorden skallerbjudas en pengasumma för att återvända till sitt hemland. Detta tycker Kalle Larsson (v) är hemskt, enligt en intervju på Svt:s rapport.

”Man köper ut flyktingarna” säger Larsson och hänvisar till att dessa ofta inte kan återvända till hemlandet pga förföljelse osv. Om man bortser från att detta är ett ganska generaliserande omdöme om personer som nekats uppehållstillstånd, har jag fortfarande svårt att se hur förslaget skulle försämra för dessa individer.

Larsson hänvisar på sin blogg till följande:

Det är bara det att den politiken redan har prövats gentemot de som skall tvingas tillbaka till krigets Irak och Afghanistan. Resultatet? Ett för regeringen pinsamt litet antal har nappat. Varför? Helt enkelt därför att det inte funkar att köpa ut människor om skälet till att de befinner sig i Sverige är att de faktiskt inte kan återvända av rädsla för förföljelse eller krig i hemlandet.

Må så vara. Men Larsson pratar om flyktingars rätt till asyl. Billström pratar om hjälp till de som faktiskt kan tänka sig att återvända hem. Äpplen och päron!

Vänsterpartiet missar inte ett tillfälle att polemisera mot regeringen och utmåla sig själva i godhetens ljus. Det är nämligen det enda som detta utlåtande syftar till. Kritiken faller platt.

Det här inlägget postades i immigration. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *