Skrivet om presskonferensen i media

I sydsvenskan idag skrivs på ledarplats om dagens presskonferens. Även Lilla Torgcenterbloggen skriver om detta, samt Erika Eriksson på sin blogg.

Henrik Bredberg skriver positivt om initiativet, men ställer sig tveksam inför tanken att Malmö skall sluta motta s.k. Robin Hood-skatt:

En annan kärnfråga för Lilla Torg (c) är att en dynamisk stad som Malmö skall bli ”en självförsörjande kommun” och inte ta emot så kallad Robin Hood-skatt [för övrigt min formulering].

Visst är det svårt att se hur detta ska ske i praktiken. Men det faktum att Malmö, en stad i Skandinaviens hetaste tillväxtområde, Öresundsregionen, ska behöva motta bidrag från övriga landet är resultatet av ett tankefel. Samma tankefel som tynger ner vanliga löntagare med så mycket skatter att de måste ha bidrag för att klara av de dagliga göromålen.

Någonstans i denna cirkus av omfördelade skatter uppstår ett allvarligt fel. Detta är en politik som dödar självförtroende och initiativkraft. På regional nivå, såväl som på individnivå. Och Lilla Torgcentern vill ändra på detta.

Det här inlägget postades i Lilla Torgcentern, Malmö, politisk "karriär", presskonferens. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *