C sätter ner foten!

Den historiska domen mot Byggnads i EG-domstolen har hittills passerat utan särskilt mycket kommentarer från regeringen. Arbetsmarknadsministern har förvisso suckat att lagändringar troligtvis kommer krävas, men ingen har på regeringsnivå kommenterat den obscena retorik som Byggnads har fört.

Förrän idag. På Brännpunkt skriver centerpartiets partisekreterare Anders Flanking om de bedrövliga analogier med trafficking och sexhandel som gjorts av Byggnads ordförande Hans Tilly. Utmärkt, Anders!

Jämförelsen är ett slag i ansiktet på alla de människor som faller offer för människohandel. […] Förklätt i ordet solidaritet vill Byggnads begränsa rörligheten i EU. I Lettland firade man EG-domen, man firade öppenheten och möjligheten att konkurrera på en fri marknad. I Sverige jämförs de lettiska ­arbetarna med offer för människohandel.

Idag är jag så stolt att jag är centerpartist!

Bloggat: Johan Ingerö, Johan Hedin, Sanna Rayman, Magnus Andersson, Ledarbloggen.

Det här inlägget postades i Anders Flanking, Centern, facket. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *