Vågar man hoppas att detta kommer på nyheterna ikväll?

De socialdemokratiska ändamålen helgade medlen i Sverige under förra regeringen, som man kan läsa om på Brännpunkt idag. Bakgrund: Svenskt Näringsliv ville bistå Laval ekonomiskt i den rättsliga processen. Det tyckte inte den socialdemokratiska regeringen – med Östros och Karlsson i spetsen – om. De lät SN veta att om detta skedde, skulle de statliga bolagen dra sig ur Svenskt Näringsliv. Ett konkret, och allvarligt, hot.

I klartext: Svenska regeringen (läs: SAP) använder utpressning för att hindra en privat aktör att reda ut ett rättsligt problem rörande en annan privat aktör. Med facit – domen i EG-domstolen – i hand är det smärtsamt tydligt vilken respekt socialdemokraterna har för demokrati och rättstat. När socialdemokraterna upplever att den svenska modellen är hotad, står alla medel till bruk för att stävja detta, oavsett vidare konsekvenser.

Johan Ingerö skriver lysande om detta:

Detta visar två saker. För det första att det var i grevens tid som regeringen byttes ut. För det andra att det är oerhört viktigt att statens företag säljs ut. Ingen framtida regering får tillåtas använda folkets kapital för att främja det egna partiets – eller dess finansiärers – intressen.

Läs även: Björn Pederssen, Magnus Andersson, Fredrick Federley, Per Ankersjö, Johan Hedin, Hanna Wagenius, Dick Erixon.

Uppdatering: Aktuellt slut och ingenting än så länge. Jag är inte förvånad. Vi ställer vårt hopp till TV4-nyheterna. Eller, nä förresten, det gör vi inte.

Det här inlägget postades i demokrati, rättsäkerhet, Socialdemokraterna, Svenskt Näringsliv. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *