Jag orkar inte… Jag orkar verkligen inte

Jag är ingen överdrivet känslosam kille. Senast jag grät var när jag var på begravning. Det ska kort sakt rätt så mycket till för att jag ska låta känslorna svalla.

Men när jag läser Maciej Zarembas artikel idag (på DN Kultur!), kan jag bara känna förtvivlan. Märk väl; Inte förtvivlan kring vårt rättsliga system. Inte förtvivlan kring skolsystemet. Nej, det som gör mig förtvivlad är människorna. Människorna och deras attityder. Lagar kan stiftas och samhällets institutioner reformeras. Men hur ska man kunna förmå människor att förstå att de ibland måste acceptera saker som de inte gillar? Jag skulle verkligen kunna tänka mig att ge mig ut på en skola och prata om detta… Åh, jag blir så bedrövad!

Och det värsta av allt är att dessa ryggradslösa PK-fanatiker ska bli morgondagens lärare! Våra barns lärare! Nej, säger jag! Not on my watch! Om det är detta som väntar, den dag jag får barn, emigrerar jag och tar dem med innan de ska börja skolan.

Jag skulle gärna skriva mer men jag klarar inte av det. Jag är för arg. Kanske lite senare. Just nu känner jag bara för att ge upp och lägga mig ner och dö.

Det sägs att ordet ”ombudsman” är Sveriges mest kända export. No shit, det är klart att vi exporterar det! Vi har ju så mycket offerskap i det här landet att det sprutar ur öronen.

Läs även: Laszlo och Peter J Olsson.

Det här inlägget postades i Atlas Shrugged, DN Kultur, Offermentalitet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *