Upplysningsarbete skapar debatt

Jag tror faktiskt att den här UOK-utställningen och FFLH-upplysningsarbetet kommer skapa en nyttig debatt, inte minst inom vänsterblocket. Läs exempelvis bara Devrim Mavi i Dagens Arena:

Det som jag har läst i dessa 112 sidor har jag inte fått läsa under mina skolår och jag vet att de som går i skolan idag inte lär sig inte mycket mer än på 1980-talet.

Skrev jag inte exakt samma sak för ett halvår sen? Jo, det gjorde jag bestämt.

Kan vi någon endaste gång förklara hur detta skedde i namnet av en ideologi som skulle föreställa den mest jämlika någonsin? Antagligen inte, men det innebär inte att vi någonsin ska sluta ställa frågor eller prata om det.

Nåja, jag tror att jag har en idé om varför det skedde. Det beror på att det baserades på idén ”från var och en efter förmåga, till var och en efter behov”. Det mest förtryckande maxim som någonsin formulerats. Svårare än så är det faktiskt inte.

Johan skriver också. När kommer utställningen till Malmö?

Det här inlägget postades i Kommunism. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *