Vågar man hoppas på en kapplöpning mot botten?

Danmarks motsvarighet till Dagens Industri – Børsen – rapporterar att svenska regeringens skattesänkningar nu innebär att vi inte längre har högst skattetryck i världen! Det var då för väl. Synd att jag betalar min skatt i Danmark bara. Men jag gläds åt jobbavdrag och andra svenska skattesänkningar ändå – eftersom jag älskar individens frihet. Sverige är på väg tillbaka till forna decenniers skattetryck och det är utmärkt. När folk har vant sig, kommer oppositionen att få svårt att motivera återställare. Genialiskt i sin enkelhet.

Återstår att se om danskarna tänker svara med samma mynt (pun intended) – de har faktiskt igång en stor skatteutredning nu som syftar till att reformera det danska skattesystemet från grunden. Men vilka konsekvenser den får på skattetrycket är ännu oklart.

Handsken är kastad – plockar dansken upp? (Kom igen nu, plocka upp…)

”Jeg har absolut ikke noget mål om at vinde guldmedaljen i skattetryk fra Sverige. Men det er et dumt mål at styre efter, fordi det også afhænger af konjunkturerne. De år, hvor aktierne stiger, stiger skattetrykket også, og det skal vi vel ikke være kede af,” siger (skatteminister) Kristian Jensen.

Det här inlägget postades i Danmark, skatt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *