Brott och Straff

I helgen skrev jag ett inlägg som nog trots allt får klassas som ett av mina sämre. Det är OK, det ska förvisso sägas att ambitionen var låg, ribban hade sänkts eftersom jag egentligen bara vill reflektera i största allmänhet över min lediga dag. Jag fällde hursomhelst kommentarer om allt möjligt*, bland annat om den TV-sända debatten om hur samhället ska behandla grova våldsbrottslingar. Jag berömde Dick Erixons insats i debatten.

Med anledning av mitt eget ganska taffliga inlägg, som knappt ens var ett inlägg, vill jag visa att det också finns de som faktiskt kunde skriva ordentligt på temat. Ingerö har skrivit ett av de bästa blogginlägg jag läst på länge.

* Vilket är den främsta anledningen till att inlägget var så dåligt – man ska ju egentligen begränsa antalet ”tankar” till en per blogginlägg; en princip som jag kastade fullständigt överbord. Vad ska jag säga – jag var ledig och ville inte spendera hela dagen med att skriva analyser.

Uppdatering: Det kanske inte var så meningslöst ändå, det där inlägget jag skrev, även om det inte uppnådde den stringens jag vanligtvis försöker eftersträva. Det innehöll ju även en eloge till filmen ”Idiotrepubliken” (eng. orig.titel ”Idiocracy”) i form av en sömndrucken recension. Lustigt nog hyllas samma film i veckan även i Economist, med referens till den, i skribentens mening, idiotiska amerikanska arbetskraftsinvandringspolitiken.

Det här inlägget postades i Brott och straff. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *