I fall for this season every time

Det finns dagar då den liberala misantropen går på stadens gator som en vanlig man. Jag tänkte göra som Blogge, dvs. cykla ut på stan med kameran i högsta hugg och dokumentera staden under dessa försommardagar. Jag hade av någon anledning fått för mig att Blogge bodde i Lund, men det visar sig alltså inte stämma.

Nåväl. Torson har ju blivit Malmös kännetecken nr 1. Men, som Blogge påpekar, den ser ganska märklig ut bland alla låga byggnader i Västra Hamnen, även om den ser läcker ut. Detta framgår kanske av denna bild.


Innan Torson var Malmös högsta byggnad Kronprinsen. Inte fullt lika ögonfager kanske, men den duger som riktmärke när man ska hitta hem om natten. På den här bilden gör den sig dock rätt bra, tycker jag.


Naturligtvis plåtade jag även Öresundsbron, som jag kan tacka för att den varje dag för mig över till Danmark, där jag får ta del av andra synsätt än det svenska (och även förtjäna mitt levebröd).


En sak som slår mig när jag letar mig ner till Ribersborgstranden är att halvnakna människor är inte särskilt vackra (jag själv är inget undantag men jag behöll tröjan på).


Jag tror alltså inte jag kommer hänga alltför mycket på stranden i sommar. Att ligga och pressa på beachen och därigenom

1 Åldras i förtid
2 Skämmas för fläsket
3 Trakasseras av grågäss och skrikiga ungar
4 Svettas

är inget som lockar mig överdrivet mycket. Däremot är det trevligt med att avnjuta en bok i skuggan i gräset. En bra plats för sådana aktiviter är Slottsparken.


Det enda man behöver är en regissörstol. Glad sommar.

Det här inlägget postades i Malmö. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *