Vi måste prata om grundlagen

Föga förvånande innehöll SVT:s ”Rapports” inslag om förändrad grundlag i stort sett ingenting om själv reformförslagen. Det är ett problem. Men – som sagt – föga förvånande eftersom detta inte varit del av den allmänna debatten på åratal.

För att ro denna frihetsrevolution i land måste det nämligen skapas opinion. Det var ett av de viktigare läxorna vi fick oss till livs på gårdagens Lilla Torg-centermöte med Anne-Marie Pålsson, som från och med nu är min idol och default-auktoritet på all things constitutional.

HAX skriver det mest läsvärda inlägget i frågan, och gör precis samma konstaterande: Vi måste debattera detta, gott folk! Intensivt och med övertygelse. Vi måste koncentrera oss på sossarna – vad kommunisterna tycker kan kvitta. Tvinga sossarna att förklara varför det ska vara rimligt att Sverige ska sakna den maktdelning som finns i praktiskt taget alla andra västeuropeiska länder! De kommer bli svaret skyldiga om vi gör det.

Det här inlägget postades i Debatt, grundlagen, SVT. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *