Vänstern marscherade, liberalerna manifesterade själva

Den demonstration som var planerad i Malmö idag hade inget tillstånd. Det var nog en av anledningarna till att så få liberaler dök upp. Men vi liberaler är ju faktiskt också lite sämre på att dra ihop sån’t här. Vi är å andra sidan mer intresserade av annat, utöver plakatens polemik. Denna gav sig uttryck i banderoller som den på bilden:

Federley hjärta Kim Jong Il = Sant

och djuplodande ramsor som ”Fan ta FRA”. Så som Laszlo påpekar, hade vi ingen lust att marschera med dessa syndikalister, kommunister och andra, utan ställde oss snällt kvar på torget och delade ut flygblad. Vi fick sällskap av piratpartiet och några fria liberaler.


Flygbladen innehöll min och Laszlos privata e-mailkorrespondens, med förklaringen ”Om staten skall läsa vår e-post, kan väl lika gärna alla andra göra det också?” De gick snabbt åt.

För övrigt tycker jag att det är pinsamt uppenbart hur människor som hatat Federley från början nu försöker ta chansen att skylla på honom att FRA-lagen gick igenom. Visst, jag hade också hellre sett han röstat nej, men han var vare sig den ende eller den förste att rösta ja. Att lasta honom för att lagen gick igenom är helt enkelt bara – just det – en plakatens polemik.

En ny, laglig demonstration ska äga rum den 3:e juli. Tyvärr kan jag inte närvara då. Jag har viktigare ärenden. Återkommer om dessa.

Slutligen, för oss centerpartister som är emot FRA-lagen och tycker att centerpartiet gick emot partiprogrammet när de röstade för den, kan jag meddela att centeruppropet nu har en facebook-grupp.

Det här inlägget postades i Centern, centeruppropet, FRA, Malmö, Tokvänster. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *