Aldrig att någon kan stava ens namn rätt…

Att det ska vara så svårt… Det är inte bara CenterUppropet som har döpts om till ”centerupproret”, även mitt namn har ändrats. Men det är jag visserligen van vid.

Nåväl. Jag hade mailat in en fråga till alla deltagare i gårdagens chatt. Annie fick den (vilket var bra) och här följer chattcitaten:

Moderator säger: Martin Olsvenn [sic!], Centerpartiet i Malmö skriver: Igår kom en dom i Europadomstolen som säger att en övervakningslag i Storbritannien som var svagare än FRA-lagen stred mot Europakonventionen. Det är långtifrån orimligt att föreställa sig att detta skulle ha en prejudicerande verkan på den svenska FRA-lagen. Sverige har ingen författningsdomstol, men Centerpartiet borde kräva att också FRA-lagen prövas mot Europakonventionen, som ju är svensk lag. Kommer det krävas en sannolik fällande dom av Europadomstolen i ett liknande, svenskt mål, för att detta ska ske? Kommer Centerpartiet stå passivt inför den debatt som tveklöst kommer blossa upp som resultat av detta prejudikat? Jag ser helst att Centerpartiet står i främsta ledet i den debatten. Allt annat vore partiet ovärdigt.

Annie Johansson säger: Hej Martin och tack för din fråga! Jag har med intresse följt Europadomstolens utslag i veckan och konstaterar precis som du att det är viktigt att noggrant studera domen. Jag tycker centerpartiet ska vara aktiv i den debatten och vara drivande att analysera om utslaget påverkar det nuvarande förslaget om signalspaning.

Mer än uppmaning än en fråga kanske, men detta är extremt viktigt och något som jag påpekade på mötet i förrgår också.

Det här inlägget postades i Centern, centeruppropet, FRA. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *