Ja herregud, så var man i tidningen oxå…


Expressen publicerar idag en artikel om hur jag, Per, Magnus, Finn & Johan träffas ”på en hemlig middag i Almedalen” för att diskutera partiets inställning till FRA.

I går kväll samlades ledarna för de mest FRA-kritiska grupperingerna i centerpartiet på utestället Vinäger i Visby, för att snacka ihop sig och bilda en enad front mot signalspaningslagen. På plats fanns representanter från Centerpartiets Stockholmsdistrikt, Centerpartiets ungdomsförbund, Stureplanscentern och det nybildade nätverket Centeruppropet.
– Vi tror att fyra olika rörelser blir för splittrat, säger Per Ankersjö, ledare för Stockholmscentern.

Precis som artikeln påpekar, är vi gemensamt beslutna att ta strid inom partiet mot FRA-lagen. Vi vill ha en diskussion om en alternativ säkerhetspolitik, som inte innebär massavlyssning. För detta syfte föreslår vi en konferens kring integritetspolitik som skall gästas av dels partiledningen, dels experter i ämnet, och därigenom börja utarbeta just detta:

En säkerhetspolitik som inte innefattar massavlyssning.

Det är en utmärkt början. Jag tror att partiledningen är nyfikna på detta.

Uppdatering: Många centerpartister skriver om detta, men även folkpartisten Erik Svansbo.

Det här inlägget postades i almedalen, Centern, centeruppropet, FRA. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *