Center-hearing för alternativ till massavlyssning – Debatten fortsätter

Semesterstiljen har ju så att säga drabbat denna blogg och andra, och även CenterUppropet har det varit tyst om. Men det har hänt saker, även om inte så mycket har hörts. När jag var i Almedalen, kom vi under en jättehemlig middag fram till det – i min mening – synnerligen konstruktiva förslaget att hålla en konferens som syftar till att utreda en alternativ underrättelsepolitik, som inte innefattar massavlyssning.

Det verkar som att partiledningen gillar denna idé. Idag annonserar man en ”gemensam hearing om FRA-lagen”, ett första seminarium i en serie. Med hjälp av sakkunniga (som kommer presenteras framöver) kommer hearingen att fokusera på bland annat teknik och lagstiftning för att undvika (hoppas jag) massavlyssning.

Hearingen, som äger rum den 29:e augusti, är öppen för allmänheten och kommer att direktsändas i SVT 24. Mer information om hearingen samt hur man anmäler sig läggs ut på respektive organisations hemsida den 11:e augusti.

En eloge till Erik för hans fantastiska insats i detta. Som han själv säger:

Vän av ordning kan tycka att det inte är medborgarnas uppgift att skaka fram detta, och det kan jag i viss mån hålla med om. För min egen del så känns dock frågan som så viktig så att jag hellre tar allt det jobbet än att bara stå på barrikaderna och ropa okvädingsord. Enklare uttryckt så sk*ter jag i vem som gör jobbet, bara det blir gjort.

Sen så var det ju det här med statsministern. Det är lustigt att se hur långt diskussionen har kommit i de olika partierna. Jag är övertygad om att det finns ett solitt motstånd bland många moderater, men diskussionen har inte varit lika… ja, det känns som ett uttjatat ord i dessa dagar, men ja, faktiskt… öppen. Statsministern öppnar i alla fall lite idag, precis som Johan skriver.

Men precis som Hanna konstaterar, har han fortfarande inte begripit själva grundproblematiken; Var integritetsintrånget inträffar. På hennes uppmaning sprider jag därför denna bild.

Det här inlägget postades i Centern, centeruppropet, FRA. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *