Kom, underbart bitterljuva!

Sanna Rayman skriver om höstmusik, bland annat.

Idag är det första september. Min favoritmånad, utan konkurrens. Om jag kunde bo i ett land där höst rådde året runt skulle jag flytta dit. Jag älskar hösten helt sjukt mycket. Jag älskar luften, jag älskar temperaturen, jag älskar lövens färgskiftningar. Jag älskar den fuktiga doften av jord. Jag älskar stillheten – allting tycks dövas en smula då augusti blir september. Men framförallt älskar jag vemodet, den bitterljuva känslan av oundvikligt förfall och vila.

Mitt soundtrack till årets höstdepression kommer vara detsamma som många tidigare år. När det gäller vemodiga höstartister finns det nämligen en som spelar i en helt egen division: Nick Drake. Öppna fönstret mot regnet, hämta filten, häll upp teet. Och låt denne man fylla dina öron.

Northern Sky – En av de vackrast bitterljuva låtar jag nånsin hört. Helt enkelt fantastisk musik. Jag blir stum.

One of these things first – ett mästerverk, som visar Drakes unika låtskrivartalang.

Man in a shed – Den perfekta höstlåten?

Det här inlägget postades i höst, Musik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *