Socialdemokrater försvarar samarbete med antidemokrater

Även min återkommande gästskribent Niklas Lindgren, också han boende här i Malmö, har reflekterat kring helgens händelser under ESF08.

Jaha då var European social Forum över. Även denna gång betydde ett socialistiskt jippo att socialdemokraterna, ABF, LO, och även Vänsterpartiet har legitimiserat, fraterniserat och även ekonomiskt stött diktaturkramare och diktaturförespråkare. Det är nu en ren naturlag när vänsterns samlas. Sossepampar som Ilmar Reepalu vandrar utan minsta tvekan i samma tåg som, trotskister, stalinister, Castro-kramare och Kim Jong Il-kramare, Dessa grupperingar håller även diskussioner och föredrag utan kostnad i ABF- och partilokaler. Denna gång har Ilmar Reepalu dessutom varit så frikostig att han sett till att alla skattebetalare i Malmö har fått vara med och sponsra spektaklet.

Jag har alltid undrat hur socialdemokrater har försvarat deras demokratiska draksådd. Jag är inte ensam. Folkisen Fredrik Malm har länge och enträget ställt samma frågor. Av någon anledning brukar sossar ducka i fråga. Men nu har han fått svar. Det kommer från sossebloggen alliansfritt, som förövrigt är ett symptom på samma företeelse av att sossar gärna fraterniserar med revolutionära kommunister. På bloggen devalverar en stycke ssu-ordföranden och andra aktiva sossar värdet av demokrati genom att trängas med bla en trotskist. Så här skriver alliansfritt (och får stöd av bla sossebloggen Arvid Falk)

” De odemokratiska seminarierna är lite mer oklart vilka som åsyftas men det får antas vara svensk-kubanska vänföreningen och deras koreanska motsvarighet. Det tål att sägas- de är två demokratiska föreningar, som dessvärre lider av den tråkiga uppfattningen att Kuba och Nordkorea är lika demokratiska. Så är det naturligtvis inte, men det betyder ju inte att dessa två föreningar vill ha vare sig diktatur eller stöveltramp.”

Det här må jag saga är ett försvar som är direkt huvudlöst av tre orsaker:

1 Nej det är inte bara svensk-kubanska och svensk-koreanska föreningen som är antidemokratiska. Varken ett trotskistparti eller ett stalinistparti är demokratiskt. Så mycket historiekunskap borde man kunna kräva av aktiva socialdemokrater.

2 Om en förening anser att en totalitär diktatur är himmelen på jorden, varför i hela fridens namn skulle de inte vilja införa samma diktatur här i Sverige?

3 Om nu alliansfritt har rätt så innebär det att dessa två föreningar tycker att just koreaner och kubaner, av någon anledning, skall dömas till förtryck och svält medan vi svenskar skall få njuta av frukterna av demokrati. Är det på något sätt bättre? Är det en mer human människosyn?

Var är egentligen socialdemokraterna på väg, när så många aktiva sossar inte gör någon skillnad på demokrati och diktatur?

Det här inlägget postades i Malmö, Niklas Lindgren, Tokvänster. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *