Socialdemokrater demonstrerar MED Burmas militärdiktatur?

Gästbloggaren Niklas Lindgren fortsätter att angripa den socialdemokratiska bloggosfären, och nu får han mothugg. Naturligtvis publicerar jag hans svar på mothugget. Varsågoda!

Vad betyder det här med att “bjudas in det demokratiska samtalet”? Vad döljer sig bakom ett flummigt begrepp som “att ha existensberättigande som politisk människa”?

Enligt socialdemokraten Cattis Ullström betyder det att sossar skall gå armkrok i demonstrationer med personer som kramar Fidel Castro och Kim Jong Il. Det betyder att LO och SAP (och malmöitiska skattebetalare) skall sponsra stalinister, trotskister och allsköns revolutionära vänster som hyllar massmord med gratis lokaler och reklam. Det betyder tydligen också att Cattis upplåter plats på sin egen blogg till personer aktiva inom parti som hyllar mord på oliktänkande och arbetare i Sovjet och även vill införa en planekonomi som per definition leder till fattigdom, miljöförstöring och svält. Det är tydligen vad som krävs enligt socialdemokraten Cattis för att dessa stackars antidemokrater och diktaturhyllare skall ha existensberättigande. Annars är dessa personer, vars politiska åsikt går ut på att andra människor förtrycks och mördas, på något sätt utan demokratiska rättigheter

Detta föranleder mig att ställa en del frågor till Cattis och andra sossar:

Tycker Cattis Ullström att andra antidemokrater och hyllare av massmördare, som inte råkar ha röd stjärna på rockuppslaget är värda samma gräddfil? Tänker Cattis låta någon nationaldemokrat skriva på hennes blogg snart? Skulle Cattis gå i samma demonstrationståg med en organisation som hyllar Burmas militärdiktatur? Eller tycker Cattis att LO och ABF skall upplåta lokal och reklam till någon som påstår att Mussolinis fascist-Italien var höjden av demokrati och välstånd? Och hur skulle Cattis reagera om något annat politiskt parti, säg ett borgerligt ungdomsförbund, följde SAPs exempel och genomförde något av mina uppräknade exempel? Låt mig gissa att Cattis hade varit rätt upprörd då och skrivit arga inlägg om borgerligt diktaturkramande?

Jag tycker visst att antidemokrater och diktaturhyllare har rätt till samma åsiktsfrihet och yttrandefrihet som oss andra. Vad jag inte kan förstå är varför socialdemokraterna envisas med att skita ner händerna med att associera sig med dem. För att någon skall vara del i det demokratiska samtalet kräver inte att man bjuder in dem att skriva i sin egen blogg, tidning eller på något annat sätt upplåter en plattform som de kan propagera från. Det innebär inte att man måste sponsra dem, associera, fraternisera med dem eller på något annat sätt underlätta för dem att föra ut sitt budskap. Då hjälper man och legitimiserar antidemokraterna, och det gör socialdemokraterna och Cattis.

Det här inlägget postades i Niklas Lindgren, Socialdemokraterna. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *