Jo, lego-soldater har man ju hört talas om, men det här är ju löjligt…

Vi vet ju sen tidigare att danskarna har ett minst sagt komplicerat förhållande till arabvärlden och islamistisk terrorism.

Nu har ett amerikanskt företag fått den lysande (?) idén att skapa en terrorist-legogubbe. Komplett med handgranater och turban! Lego är naturligvis måttligt förtjusta, men personligen är jag för – Om man kan avdramatisera det som folk är rädda för, gynnar det friheten i världen. Det har jag tidigare skrivit om i samband med nazism, och mycket riktigt:

Ud over maskinpistoler og håndgranater, laver firmaet blandt andet også figurer i naziuniformer, komplet med Jernkors og SS-mærker, der er praktisk talt umulige at skelne fra det danske patent.

Jag skulle nog kunna överväga att köpa detta till julklapp åt mina ungar, om jag hade några… 😉

Det här inlägget postades i Danmark, terrorism. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *