Öppna förhandlingarna om ACTA

Äras den som äras bör, när denne gör något bra. Jag ser att Erik Hultin lyckats övertyga (?) centerns rättspolitiska talesman, riksdagsmannen Johan Linander att publicera detta pressmeddelande om att öppna förhandlingarna om ACTA.

”Sverige måste som ordförandeland i EU ställa högre krav på att ACTA-förhandlingarna görs transparanta. Sekretess som leder till spekulationer om innehållet är enbart av ondo. Väljer något eller några av de andra förhandlande länderna ändå att sätta stopp för öppenhet så måste Sverige och EU allvarligt överväga om förhandlingarna ska avbrytas.”

EP-valet har gett centerpartiet vad som ändå får sägas vara en välförtjänt knäpp på näsan. Vi borde vara bäst på integritetsfrågor, men… ja… det är vi ju inte, om jag uttrycker mig försiktigt.

Insikten om att dessa frågor måste tas på allvar kan bli än mer dyrköpt. Förhoppningsvis räcker det med ett misslyckat EP-val. Ett misslyckat riksdagsval är fullt möjligt, men trots allt onödigt. Men för att undvika det krävs, precis som Lake skriver, en kursändring nu. Det är ett år kvar. Johan Linanders ställningstagande väcker hopp om att denna insikt kan vara på väg att få fäste i partiet.

Utmärkt!

Det här inlägget postades i ACTA, Centern, Europaparlamentsvalet, integritet. Bokmärk permalänken.

3 svar till Öppna förhandlingarna om ACTA

 1. Leo skriver:

  Å andra sidan väckte Linander hopp när han 2006 skrev om Ipred och att den var helt orimlig, och att han skulle göra allt för att stoppa den – aldrig att han skulle rösta för den.

  Hur det gick – ja, det är historia. Och nu är Linander för Ipred – eller som han själv säger "accepterar den trots allt".

  Det svänger snabbt…

 2. Ol' Dirty $venne skriver:

  Ja, partiets trovärdighet är skadat. Inget snack om saken.

 3. Markus "LAKE" Berglund skriver:

  Skadad trovärdighet var ordet.

  Centerpartiets Partistyrelse får "Acta sig" – handling, inte prat, är ett måste

  Funkar min parallell med valuta?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *