Vänstern och våldsverkarna

Detta är helt otroligt. Demokratikommunalrådet Anneli Philipson (V) i Malmö vägrar ta avstånd från våld som politisk metod, något som borde vara självklart för alla demokrater.

Anneli Philipson själv har inga planer på att avgå.

– Det Folkpartistiska yrkandet var väckte för många frågor. Om våld och skadegörelse aldrig kan accepteras som ett sätt att bilda opinion – när kan det då accepteras? säger Anneli Philipson.

Det är väl självklart att våld kan accepteras under vissa omständigheter, men staten skall ha monopol på det. Anneli Philipsson verkar inte ha hört talas om våldsmonopolprincipen. Således är det ett fullständigt självklart yrkande som fp presenterar, att ta avstånd ifrån våld som politisk metod.

Ska man ens behöva diskutera detta? Inte konstigt att situationen i staden ser ut som den gör, med såna politiker.

Via Hayek-institutet.

Det här inlägget postades i Malmö, Tokvänster, Våld, vänsterpartiet. Bokmärk permalänken.

3 svar till Vänstern och våldsverkarna

 1. Niklas Lindgren skriver:

  Men det är väl logiskt. Hur tror du vänsterpartiets gräsrötter hade reagerat om man helt tog avstånd från att störta den kapitalistiska världsordningen medels väld och revolution. Visserligen har de pliktskyldigt avskaffat det där pinsamma "K"-et i partinamnet, men jag tror aldrig de helt kan omfamna parlamentarismen. Då hade deras molotov-tillverkande ungdomsförbund manngrant gått över till någon annan bokstavskombination.
  Däremot säger det ju en del om Sahlins rödgröna allians…

 2. Ol' Dirty $venne skriver:

  Touché.

 3. Niklas H skriver:

  Vänstern i ett nötskal.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *