Skicka Erik till Stockholm!

Jag känner Erik Hultin från vårt gemensamma engagemang i CenterUppropet. Jag kan ärligt säga att jag aldrig mött någon, ur något parti eller organisation, som brinner som han gör för integritetsfrågorna, eller arbetar lika oförtröttligt hårt för dem. Varifrån han uppbådar sin energi är för mig en gåta. Det engagemanget skulle, med all respekt för Härnösands kommun, göra större nytta på riksnivå. Det är därför glädjande att han idag meddelar sin kandidatur till Riksdagen.

Tidpunkten är väl vald: Piratpartiet har tagit sig in i Europaparlamentet och därigenom rätteligen skrämt slag på de etablerade partierna i allmänhet och centerpartiet i synnerhet. Detta är, såsom jag många gånger tidigare påpekat, en naturlig reaktion på en förd politk som våldför sig på våra privatliv, kränker våra rättigheter och därigenom riskerar att alienera en hel generation inför demokrati och politik.

Denna verklighet har centerpartiet nu så sakteliga börjat vakna upp till. Det vore bra om den utvecklingen kröntes med en riktig integritetskämpe i Riksdagshuset 2010.

Heja!

Det här inlägget postades i Centern, centeruppropet, Erik Hultin, integritet. Bokmärk permalänken.

3 svar till Skicka Erik till Stockholm!

 1. grey skriver:

  Centerpartiets årsmöte har så vitt jag förstått beslutat sig för att INTE riva upp FRA-lagen. Så tyvärr spelar det ingen roll vilka av partiets kandidater väljarna vill ha in, de kan inte göra mer än att prata.
  Tills årsmötet beslutat annat har hela det berömvärda centerupproret i princip ingen som helst effekt på rikspolitiken.
  Trist. Jag trodde nämligen att jag kunde lita på att C skulle se till att inga integritetskränkande lagar kom igenom även om FP och M skulle svika. Och så blev det inte bara en sådan lag utan en hel drös. Ipred och FRA är bara de mest kända.

  Ledsen, men det krävs ett mirakel innan jag åter kan tänka mig att lita på Centerpartiet igen.

 2. Ol' Dirty $venne skriver:

  Förstår jag mycket väl.

 3. Erik Hultin skriver:

  Grey:
  Jag förstår mycket väl din skepsis. Om vi å andra sidan bara betänket för ett ögonblick att det fanns beslut och manifest som innebar att Centerpartiet aldrig skulle ha röstat igenom FRA-lagen så ser jag inte vari problemet ligger. Centerstämman nobbade, efter en kraftigt rumphuggen debatt, bl.a. mitt yrkande om att riva upp FRA-lagen. Partiets ledning och riksdagsgrupp visade ju ganska tydligt med sitt agerande att man inte respekterade liknande saker sen tidigare. Varför ska då detta respekteras?

  Nu vet jag inte vilket valdistrikt du tillhör, varför jag inte heller kan hävda att du ska lita på Centerpartiet. Du kan däremot absolut lita på att jag kommer att göra mitt yttersta i dessa frågor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *