Saker som sägs sådär lite i förbigående

Det är nog inte Göran Greider själv som fått sätta rubriken ”Inför en social värnpliktsarmé”. Han borde om inte annat begripa bättre. Men framför allt handlar inledningen i krönikan om helt andra saker. Men sen kommer det:

Finge jag drömma skulle vi om ett kvartssekel ha avskaffat all militär verksamhet i det här landet och istället upprättat en social värnpliktsarmé. Varje ung människa måste där göra minst ett års tjänstegöring i vård, skola och omsorg eller något annat område där det kan behövas mycket folk. Till exempel i det ekologiska jordbruket, eller med bärplockning. Och sedan följer de vanliga repmånaderna. Jag tror att det vore ett bra sätt att skapa samhällelig gemenskap och samtidigt ge mänskliga resurser till de stora omsorgsområdena.


Ja, det är väl inte så överraskande att toksocialisten Göran Greider inte håller människors frihet att leva sina egna liv högre än så. Men han hade kanske bort låta bli att skriva det. Vissa säger kanske att man inte ska ta sån’t där så bokstavligt. Jag anser att de har fel.

Det är när folk säger saker lite sådär i förbigående, sådär apropå ingenting, som de säger vad de verkligen menar. Då utövar de nämligen ingen självcensur. Lite som när vår högsta juridiska auktoritet säger att vi borde införa skamstraff för människor som inte blivit dömda för något.

_________
Uppdatering: Maria Eriksson kommenterar i SvD.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *