Skriv under namninsamlingen för att Vilks ska få slutföra sin föreläsning

Det är fullkomligt bedrövligt, och jag utgår ifrån att de flesta av mina läsare redan vet vad som hänt. Lars Vilks attackeras under en föreläsning när han börjar visa en film som upprör några muslimska åhörare. I filmen nedan kan man beskåda hur radikala muslimer, som anser att deras känslor för sin religion står över det demokratiska samtalet, skanderar som en hop fotbollshuliganer och jublar när föreläsningen stoppas.

Uppsala universitet bestämmer sig sedan för att inte hålla föreläsningen igen vid ett senare tillfälle utan ställer in den helt.

Jag säger som Christopher Aqurette; jag är inget fan av Vilks provokationer. Men Voltaire lär ha sagt ”jag må avsky dina åsikter (vilket väl kanske är att ta i, i detta fall men ändå) men är beredd att dö för din rätt att uttrycka dem (för Lars Vilks? Tja… Dito, men ni hajar)”. Varje gång som yttrandefrihetsmotståndarna skördar framgångar som dessa, kommer de fördubbla sitt raseri och därigenom inskränka allas vår yttrandefrihet. Därför måste deras aggressioner inte löna sig.

Det är därför jag skrivit på denna namninsamling för att låta Vilks genomföra sin föreläsning. Gör det du också.

Det här inlägget postades i Islam, Lars Vilks, Yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *