En dyster bild av rättstaten Sverige tecknas

Igår skrev jag om serieöversättaren som dömts för barnporrsinnehav trots att det enda innehav som fanns var av tecknad art. Det är ett exempel på Beatrice Asks och Cecilia Malmströms Sverige. Vårt land har under flera år genomgått en gradvis förvanskning av rättsamhället, vilket det inte kan råda något tvivel om längre.

Låt mig säga, för att ingen skall missförstå, att barnövergrepp naturligtvis är ett vidrigt brott som skall beivras strängt och förebyggas kraftigt.

Med det sagt, får inte denna strävan användas för att motivera ingrepp i grundläggande mänskliga rättigheter, såsom rättigheten att säga, skriva eller för den delen teckna vad man vill.

Det är absurdt att man i Sverige kan dömas för att inneha fiktiva teckningar som ingen människa kommit till skada av. Återigen ser vi vad som händer när man inte har någon författningsdomstol. Rättighetsskyddet i detta land är ett skämt. Detta måste rimligen strida mot grundlagen och det finns således anledning att ifrågasätta huruvida Sverige fortfarande kan göra anspråk på att kalla sig rättstat. Överdrift? Verkligen? Jag tycker inte det.

Det har startats en facebook-grupp med det passande namnet ”Jag vill inte bo i ett land som bestämmer vilka serier jag får rita” till stöd för översättaren. Jag har gått med. Gör det ni också.

Det finns flera kopplingar till yttrandefrihetsdebatten i allmänhet och Muhammedteckningsdebatten i synnerhet. Jag hoppas personligen att vi nu får en rejäl diskussion om detta. Vem blir först i regeringen att protestera? Någon?

Tillåt mig tvivla.

Det här inlägget postades i Barnpornografi, författningsdomstol, sexualmoralism, Yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

2 svar till En dyster bild av rättstaten Sverige tecknas

  1. Pingback: Serieöversättaren Simon talar ut i Rapport « OLSVENNE

  2. Pingback: Mangafallet mellanlandar i hovrätten | OLSVENNE

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *