Inte min bästa analys…

Ibland är det läge för lite självdistans. Även om jag inte minns att jag uttalade mig så som det står i Skånskan efter pep-rallyt dagen innan valet, måste jag väl ha sagt något i stil med det. Man kanske bara ska hålla käften och inte prata med journalister, men man får väl bjuda på tokigheter som dessa också:

När mötet var slut klev partiledarna på bussen igen och styrde färden mot Göteborg. Kvar fanns ett hundratal valarbetare som kommer ha mycket att göra ända tills dess att vallokalerna stänger.

–  Det var bra motivation, sedan är det också intressant att träffa andra valarbetare från de andra partierna, säger Maria Sigurdardottir från Centerpartiet.

Hennes kollega var dock inte enbart positiv över mötet.

–  Jan Björklund exempel från Danmark där bara drygt 170 röster avgjorde kändes lite som skrämseltaktik, säger Martin Olsvenne.

Taget ur kontext eller inte – Detta är som sagt kanske inte min skarpaste analys. Jag har visserligen varit utomlands sen dagen efter valet, men jag har ändå förstått så pass mycket som att endast ett fåtal röster för just Folkpartiet (i Göteborg respektive Värmland) kostade alliansen två mandat och majoriteten i riksdagen. Janne Björklund fick alltså helt rätt, tyvärr.

För övrigt finns det exempel på att journalisten drog lite väl mycket egna slutsatser. Maria är nämligen inte medlem i centerpartiet, och hon är inte min ”kollega”. Hon är min flickvän.

Ibland är det läge för lite självdistans. Även om jag inte minns att jag uttalade mig så som det står i Skånskan, måste jag väl ha sagt något i stil med det. Man kanske bara ska hålla käften när man pratar med journalister, men man får väl bjuda på tokigheter som dessa också:

När mötet var slut klev partiledarna på bussen igen och styrde färden mot Göteborg. Kvar fanns ett hundratal valarbetare som kommer ha mycket att göra ända tills dess att vallokalerna stänger.

–  Det var bra motivation, sedan är det också intressant att träffa andra valarbetare från de andra partierna, säger Maria Sigurdardottir från Centerpartiet.

Hennes kollega var dock inte enbart positiv över mötet.

–  Jan Björklund exempel från Danmark där bara drygt 170 röster avgjorde kändes lite som skrämseltaktik, säger Martin Olsvenne.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *