Se till Stureplanscentern, partivänner!

Ja, jag är pucktrea som vanligt. Men långsamhet är ingen anledning att inte blogga om saker som förtjänar uppmärksamhet.

Det gick väl inget vidare för Centern i valet. Även om ”katastrof” vore att ta i, kan vi som parti inte vara nöjda med det totala resultatet. Här i Malmö har vi fortfarande inga mandat i kommunfullmäktige. Det är trist.

Desto roligare är dock att Centerpartiet i Stockholm stärker sina posititioner och erövrar hela tre mandat. Dessutom är numera Stureplanscentern representerade i flera kommunala bolag, nämnder och styrelser. Man blir nästan lite rörd här nere i Malmö av att dessa ideologiska själsfränder får reellt inflytande över huvudstaden. Allra roligast är att ideologisk tydlighet tycks belöna sig, för finns det någon partiavdelning i Sverige som är tydligt och uttalat liberal i detta land så är det dem.

Socialdemokraterna brukar ofta klanka ner på Stureplanscentern, och påstå att de är ett tecken på att partiet förlorat anknytningen till sitt landsbygdsursprung. Varför sossarna har sådan ”omtanke” om ett annat parti övergår mitt förstånd – men frågar ni mig, framstår det snarare som att Stureplanscentern är ett föredöme för resten av partiet att lära sig av.

Grattis Stureplanscentern och kör hårt!

Det här inlägget postades i Stureplanscentern. Bokmärk permalänken.

2 svar till Se till Stureplanscentern, partivänner!

  1. Pingback: Det var ju det jag sa! | OLSVENNE

  2. Pingback: Ett sämre alternativ till fp vore dödsdömt | OLSVENNE

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *