Nordkorea, Kuba och Du

I dagens ledare i Svenskan skriver Per Ericson om apoteksmonopolet.
När jag och min bror var i Los Angeles för några år sen, bestämde vi oss – som de filmälskare vi är – för att besöka Universal Studios. En härlig sommardag full av upptåg vankades. Kort efter inledd visit drabbades min bror av akut migrän. Någon aktivitet var inte att tänka på. Lyckligtvis kunde man köpa huvudvärkstabletter lite varstans inne på området. Kort därefter var problemet löst. Slutsats: Hade samma sak hänt i Sverige hade dagen varit förstörd.

Det finns inga argument för att behålla monopolet. Och nu har jag tillfört ännu ett för att avskaffa det: Turistnäringen!

Det här inlägget postades i Apoteket, monopol. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *