Som jag har saknat henne

Sveriges bästa skribent kring allt som har med feministiska konspirationsteorier att göra är tillbaka. Jag pratar förstås om Maria Abrahamsson. Hela sommaren har vi fått vänta, och nu när hon återvänder (det är dock inte den första kolumnen efter sommaren, men nästan) skriver hon nästan precis som jag gjorde här. Fast bättre, förstås.

Påminner mig om en otroligt komisk intervju jag läste i Aftonbladet:

Leif Silbersky:

Vad gäller bevisvärderingen i sexmål. Det beror tyvärr mycket på medierna. Ni går ut och kritisera domar utan att ha läst dem och hänger ut dem som frikänner som om de vore brottslingar. Jag har talat med domare och nämndemän som känner en enorm psykisk press. Det har skapat en rädsla, som omedvetet kan göra att man väljer den lätta vägen när man ska döma.

Belinda Olsson:

Men det finns väl en annan sida av myntet?

Leif Silbersky:

— Nej, det är inte problematiskt! Vi har råd att låta en och annan skyldig löpa men inte att döma en oskyldig.

Det här inlägget postades i feminism, rättsäkerhet, våldtäkt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *