Digital olydnad

När jag bodde i Stockholm för många år sen, flyttade en ny granne in från Norrland. Han berömde Stockholms lokaltrafik och imponerades av att var man än befinner sig i Stockholm, kan man ta sig hem på under två timmar. Jag hade inte hjärta att tillrättavisa honom hans huvudstads-faux pas och påpeka att Stockholmare ALDRIG berömmer SL. Det händer bara inte. Inte under några som helst omständigheter.

Jag misstänker att han vid det här laget blivit luttrad och bitter precis som alla andra. När jag själv härförleden besökte huvudstaden på en tvådagarsvisit blev jag stående vid Odenplan i 45 minuter för att bussen vägrade komma. Precis när jag tänkta hoppa in i en taxi kom den så äntligen.

SL stjäl tid. Vanligt folks tid. Det var länge sen det fungerade hjälpligt. Och nu har Facebook-folket fått nog också.

Det här inlägget postades i SL. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *