Sossarna vill inte se sanningen i vitögat

PJ skriver på ledarsidan i SvD idag:

Göran Persson och Pär Nuder lämnade efter sig ett läge där en och en halv miljon vuxna svenskar stod utanför arbetsmarknaden och där förtidspensionärerna hade blivit fler än företagarna. Man tycker att den meritlistan skulle mana till viss ödmjukhet, men där är tydligen Nuder av annan åsikt. Att döma av hur han gick på i torsdagens budgetdebatt verkar han tro att s-regeringen fick respass därför att den inte hade sett till att öka utanförskapet tillräckligt mycket.

Jag kan inte dra någon annan slutsats än att sossarna fortfarande inte förstått varför de förlorade valet. Och fortsätter de så här, kommer de förlora nästa också. Alltså, jag är verkligen helt oförmögen att uppbåda någon som helst oro inför den aktuella opinionen. Visst, det tycks mig att man borde vara orolig med tanke på siffrorna men, ärligt talat, vad bottnar dessa siffror i? De har ju ingen politik! Inga alternativ överhuvudtaget, allt utgår bara ifrån att vi ska tillbaka till det som förut rådde.

Den fördelaktiga opinion oppositionen åtnjuter är inte resultatet av en konstruktiv politik. Det är bara rent missnöje från väljarnas sida med den nya politiken. jag tror att väljarna kommer ändra sig när de ser hur sossarna inte förmår bedriva någon argumentation för egna politiska reformer. Allt de säger och gör utgår från att kritisera regeringens politik.

– Egna visioner saknas fullständigt. Man kan inte regera utan några som helst visioner. Det brådskar för Mona Sahlin att skaffa sig en politik som inte bara innehåller återställare.
– S kan inte presentera ett trovärdigt regeringsalternativ, eftersom de helt säkert kommer krävas på ministerposter av två partier som inte ens kan hålla sams med varandra, än mindre med socialdemokraterna!
– Regeringen kommer att ha många goda resultat att visa upp 2010, och väljarna kommer se detta.
– Sossarna seglar på en opinionsvåg som kommer bli deras fall. Trycket att förändra är i det närmaste obefintligt. I socialdemokraternas värld har ingenting förändrats sen 1994.

Det här inlägget postades i Opinion. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *