Det är ju uppenbart att de bara har suttit där och väntat på att någon ska skriva nå’t sån’t här

Jag tänker inte ägna mig åt att såga Göran Johanssons och Ilmar Reepalus utspel idag (i de här främlingsfientlighetsflörtande artiklarna). Inte för att de inte skulle förtjäna det, utan för att det är så många andra som redan har gjort det. Till exempel: Johan , Johan, Johan, Björn, Eddie, Magnus, Per och så förstås ledarbloggen.

Jag tänkte ta en annan vinkel istället:

Arbetslösa måste de uppenbarligen vara. Eller bara sysslolösa. För Kungsholmscenterns Oscar Fredrikssons blogginlägg bemöttes nämligen i det närmaste omgående med en veritabel störtflod av snarlika anonyma kommentarer.

Om man inte fattar att SD och deras oupplysta bonnläppar till anhängare tar chansen för att få detta att framstå som de stora massornas legitima åsikter är man naiv. Detta kallas för något på engelska som jag inte kan komma ihåg just nu (tips, någon?). Poängen är i alla fall att det är en medveten och systematisk strategi. Och sossarna spelar dem rakt i händerna.

Varför tycks alla debatter – i synnerhet på nätet – förr eller senare utmynna i diskussion om invandring? Jag ifrågasätter inte att det är en viktig fråga, tvärtom. Det är en mycket viktig fråga. Men varför ser vi aldrig dessa människor i debatter om skatter, om skolans eller vårdens organisation? Varför styrs debatter in på detta ämne, som inte hade med det att göra från början? Varför engagerar denna fråga så många människor, som i övrigt är fullständigt ointresserade av allt vad politik heter?

Det här inlägget postades i främlingsfientlighet, rasism, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *