Tidig julklapp till Naser Khader?

Ja, jag är ledsen men den rubriken var ju bara SÅ given… Det som har hänt är alltså att tidigare ledaren för Konservative Folkeparti, tillika folketingsledamoten Pia Christmas Møller (därav rubriken) överraskar alla med att överge sitt parti efter gräl med partistyrelsen och blir politisk vilde. Som bekant hade Anders Foghs majoritet bara ett mandats marginal. Nu har den inget.

VK-regeringen fortsætter – men livet bliver måske lidt mere besværligt. Men kun måske. For Pia Kjærsgaard taber stort. Og Foghs Europa-ambitioner og mulighed for at presse hende på eksempelvis den svære asylsag fremmes.

Högst av alla jublar nog Naser Khader. Det spekuleras om att Christmas kommer bege sig dit, men oavsett hur det går med det, så är Naser med i leken igen.

Christmas Møllers eneste alternativ til at gå helt ud af politik vil være at banke på døren til Ny Alliance. Hvilket Naser Khader i den grad vil have sympati for. Værdien af hans pund kød vil derved mangedobles.

Detta kan förstås även läsa om hos Sveriges flitigaste Danmarkskommentator, PJ.

”De holdninger, jeg gik til valg på, har jeg selvfølgelig fortsat, ligesom jeg naturligvis også fortsat støtter en VK-regering,” säger Christmas Møller. VK, alltså. Men inte nödvändigtvis Dansk Folkeparti. Peter Mogensen, som bloggar för Politiken, skriver om Christmas olika valmöjligheter:

Hun kan sige ja tak til den kaffeinvitation, der utvivlsomt vil komme fra Naser Khader. Selv Ny Alliance kan indse, at prisen på deres politiske pund kød vil vokse ganske gevaldigt, hvis de blot får én stemme til i gruppen. Så de dermed bliver tungen på vægtskålen. Christmas Møller står i en forbasket god forhandlingsposition når Khader ringer.

En spännande vinter var ordet!

Det här inlägget postades i Danmark, Danska valet, Naser Khader. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *