Nu utreder vi det här en gång för alla!

Det pratas ständigt om det växande politikerföraktet. Men vad är väl i ärlighetens namn obetalda tv-licenser, svart barnpassning, lägenhetsaffärer och toblerone på skattebetalarnas bekostnad mot sexköp med minderåriga? Det svenska politikerskrået, och framför allt allmänheten, skulle tjäna på att den här affären utreddes en gång för alla. Oavsett om anklagelserna är riktiga eller ej. Henrik Brors skriver i DN:

Det handlar om en trettio år gammal skandal som kan verka ointressant annat än som en skvalleraffär. Men den har bäring även på dagens samhälle. Den gör att väljarna inte vet om de kan lita på politiker och den skadar därmed också demokratin.

Naturligtvis är det svårt så här långt i efterhand att sprida ljus över det hela. Därför välkomnar jag förslaget om en medborgarkommission. Det är nu eller aldrig, om vi vill utreda detta. Det vore långsiktigt förödande för relationen mellan politiker och allmänhet, om så inte skedde.

Det här inlägget postades i demokrati, prostitution. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *