Rör vid mig


Det här har verkligen ingenting att göra med någonting. Har suttit nu under julen och tittat på denna och blir helt till mig och känner att jag måste dela med mig av den. Jag tycker bara att den är så fruktansvärt bra. Både låten och videon.

Vi pratar om ”Touch me” från 2002 av Weeping Willows.

Videon är lite inspirerad av filmen ”Fight club” på en kant, tycker jag mig ana – men det är egentligen högst sekundärt i sammanhanget. Videon cirkulerar kring tre olika teman:

1 Magnus och bandet framförandes låten i läcker ljussättning och Kraftwerk-inspirerade klädsel, bestående av röda skjortor och svarta slipsar. Coolt!

2 Magnus trånande efter sitt hjärtas efterlängtade – ouppnåeligt sjungande på en TV-skärm, som en av Homeros’ sirener, fast som ett eko från framtiden snarare än från antiken. Allt för att illustrera den ensamhet och alienation han upplever i det känslolösa teknikvälde hans tycks fångad i, utan möjlighet till mänsklig kontakt.

Real life – Covered up in make up
Real life – It’s only make believe
Real life – I’ll meet you when I wake up
Real life – I touch you on a screen

3 Magnus i rollen som ensam man som söker hjälp hos en stödgrupp. Deltagarna avlöser varandra med självutlämnande historier och finner stöd hos varandra. Ända tills Magnus får tala ut. Vad han säger får vi inte veta, men gruppmedlemmarna blir ursinniga och stormar ut, varpå Magnus lämnas ensam igen. Lämnad ensam av de enda han trodde sig skulle förstå honom…

Åh, den är sååå bra! När den här låten kom lyssnade jag mig halvt ihjäl på den, och den är fortfarande lika bra. Sånger om manlig ensamhet för hela slanten!

Uppdatering: För de som inte förstår det, så är ”I’m just as human as a human can be” en uppenbar referens till textraden I am human and I need to be loved från Magnus husgudar The Smiths ensamhetsfrossande låt ”How soon is now?” från skivan Meat is murder.

Det här inlägget postades i bloggbild, Musik, sidospår. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *