Bra om jämställdhetspolitiken

Det har ju skrivits en del intressanta artiklar om jämställdhet i dagarna. Få kan väl ha missat den här, och den här (som för övrigt fick helt sjukt många bloggkommentarer, 100 bara genom twingly senast jag kollade… alltså, det är MÅNGA!). Jag skulle gärna skriva en lång analys om detta, men… nä, jag gitter inte…! Jag är helt orkeslös, jag tror inte jag har kommit ur julkomat ännu. Förhoppningsvis blir det bättre när jag åker hem till Malmö imorrn. Under tiden kan ni ju läsa Johan Ingerö och Dick Erixon istället.

Johan Ingerö:

Det hela är i grund och botten tämligen enkelt. Alla individer är inte intresserade av att göra upp med traditionella könsroller, bryta strukturer eller annat genusvetenskapligt hokus pokus. Därför kan mänskligheten aldrig bli helt jämställd utan omfattande politiskt tvång mot de som inte vill släppa in statens könskontrollanter i sovrum och barnkammare.

Dick Erixon:

Feminismen är en brygga över från att styra staten till att kliva in i medborgarnas sängkammare. Gudrun Schyman och andra nöjer sig inte med att ta ut höga skatter, de vill stå i farstun och peka finger om vem som ska gå till tvättstugan för att tvätta. Är inte det en större kränkning av människors integritet än om vuxna människor i parrelationer delar upp sysslorna som de tycker är smidigast?

Det här inlägget postades i feminism. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *