Lite cred ska söderkisen ha…

I dagarna släpps en bok av en konsult som i slutet på 90-talet arbetade med centerpartiets förnyelseprocess. Henrik Sjöholm menar att konsulten ifråga mest är ute efter att framhäva sin egen insats i vad som ändå får kallas en mycket lyckad förnyelse, snarare än att presentera en verklighetstrogen bild. Detta på bekostnad av inte minst dåvarande partiordförande Lennart Daléus och dennes betydelse för processen.

Jag har inte läst vad står i boken ännu, men menar att det är viktigt att höra fler röster i detta sammanhang. Henrik har en god poäng när han skriver:

Til syvende og sidst bör man nog påminna sig om att Eva Grundelius är en konsult som alla andra. När hon skriver en bok om sitt eget arbete är det nog inte främst för den kritiska granskningens skull.

Jag nickar för övrigt instämmande när jag läser Annies analys.

Det här inlägget postades i Centern. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *