TV4-Holmberg och hans tröttsamma journalistik

Bo Holmberg är en ofattbart tröttsam typ. Jag vill minnas att jag GRN-anmälde honom för hans polemiska ton i TV4-nyheternas reportage om f.d. försvarsministern Mikael Odenbergs taxiresor. Anmälan föll platt förstås, men jag var mest jävligt sur och ville göra en poäng.

Nu är han i farten igen. 22-nyheterna i TV4 ikväll. Lika polemiskt som vanligt vill Holmberg vara stjärnan i reportaget (i stället för själva nyheten då, som brukligt är). Nåväl, jag ska sluta gnälla. Den här gången handlade det om usla förhållanden för byggarbetare i landet. Och de verkar verkligen usla, i alla fall vad gäller lön (boendeförhållanden också men det kan vara vinklat).

Det lustiga är att det visar sig att kollektivavtal finns och är (för att använda socialdemokratisk retorik) ”schysst”. Det är nästan så att jag får intrycket att arbetsgivaren dragit en rövare bara för att litauerna i fråga inte kan språket. Det lär väl visa sig.

Det fanns alltså en nyhet bakom allt detta, hursomhelst. Önskar bara att någon annan än denne ständige Bo Holmberg kunde ha levererat den. Ständigt ska han berätta för oss vad vi ska tycka. Det ska inte journalister göra.

Se klippet här. Om ni orkar.

Det här inlägget postades i Mediakritik, TV4. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *