Alliansens grundproblem i ett nötskal?

Statsministern blev ju som bekant häcklad på en skola i förra veckan. Att begåvningsreserven nästlar sig in på skolan finner jag inte så intressant. Desto mer intressant finner jag följande uttalande, som undslapp statsministern när han efter att skanderandet avslutats hade satt sig att måla med eleverna:

En del av tanken på lektionen var att måla med sina favoritfärger. Reinfeldt började genast måla i blått.
– Jag får ursäkta mig med att det redan var påbörjat med blått, sade han.

Ursäkta vad, exakt? Måste du be om ursäkt för din borgerlighet nu, herr statsminister? Nog för att du tillbringat förmiddagen med att utstå verbal terror, men lite stolthet måste du likväl kunna uppbåda?

Det är de små signalerna som säger så mycket.

Det här inlägget postades i De nya moderaterna, Fredrik Reinfeldt, regeringen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *