Felaktig (s)yn på företagare som bidragsbehövande

Nu är Luciano Astudillo i farten igen. Senast var det tanken att företagare absolut ska få tjäna pengar, så länge deras verksamhet är ”schysst” – Läs: Vinst är något som politiker ska styra och tillåta, och företagarna, som ligger till grund för hela vår välfärd, är som utgångspunkt fifflare och skumraskfigurer som inte kan förväntas agera ”schysst”.

Nu är det ännu mer av samma mynt – bidrag till egenföretagare. Fråga vilken företagare som helst vad de vill ha – svaret kommer bli ”sänkta skatter och avgifter”. Det är också en väldigt rimlig begäran, eftersom de ofta inte kan ta del av många av de förmåner som de betalar för, vilket Johan Hedin påpekar.

Det finns bara ett sätt för ett företag att fungera: Av sig själv. Utan statlig inblandning. Sossarnas förslag är planekonomi och motverkar de värdeskapande drivkrafter som får folk att bli företagare till att börja med.

Det syftar till slut till samma gamla sossepolitik: Pytsa ut lite statliga pengar och gör dem beroende av socialdemokratisk politik. Men företagare klarar sig själva – det ligger i deras natur. Det är inte ännu ett bidrag som behövs – företagarna är alldeles för driftiga för att lockas av sådana reformer. Nej, sänk deras skatter och avgifter istället. Låt dem skapa värde, jobb och vinst utan att stat och regering sätter käppar i hjulen.

Oberoende – inte bidragsberoende. Det är man skapar förutsättningar för företagande!

Läs även: Hanna Wagenius, Magnus Persson.

Det här inlägget postades i företagande, skatt, Socialdemokraterna. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *