"Det civiliserade samhället bygger på ingrepp i äganderätten"

Könskvoteringsförespråkande Birgitta Johansson-Hedberg intervjuas idag i SvD Näringsliv. Kanske kan vi se kvoteringsförespråkarnas rätta ansikte nu, eftersom man där kan läsa följande:

Hon tycker fortfarande att lagstiftning är en inskränkning av ägarnas rättigheter. Men andra argument väger nu tyngre.

–Det finns en mängd olika ingrepp i äganderätten. Det är det vi bygger det civiliserade samhället på [min kursivering]. Men det är en väldigt viktig fråga att kvinnor har möjlighet att nå positioner med samma makt och inflytande som män. Idag är det ju en kvotering av män.

Så det civiliserade samhället bygger på ingrepp i rättigheter, alltså? Vapenrätten kan jag möjligtvis ge henne. Kanske. Och då är jag dessutom generös. Men bortsett från det? Socialisterna har en historia av ingrepp i äganderätten. Vad är så civiliserat med det? Vad är för den delen så civiliserat med några ingrepp i mänskliga rättigheter, Birgitta?

Hon är verkligen proppfull av små vansinnigheter, den här människan. Jag skrev om henne här också, och även då handlade det om märkliga citat om att åsidosätta principer och rättigheter.

Det stör mig att hon kommer undan med dem.

Det här inlägget postades i Birgitta Johansson-Hedberg, den heteronormativa patriarkala könsmaktsstrukturen, Den Otålige Reformpolitikern, ideologi, kvotering, Liberalism. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *