Nordisk folkhemsmoralism (eller Vad är problemet?)

Jag måste bara skriva om detta. Den finländske utrikesministern har ju uppmärksammats i dagarna, eftersom han fått avgå pga ambitiöst sex-messande till en erotisk dansös (eller vad hennes titel nu är – jag använder i alla fall inte citationstecken, så som Barbro Hedvall gör).

Ett i Sverige mindre uppmärksammat fall är den danske höge socialdemokraten Jeppe Kofod, som haft sex med en 15-årig tjej i det socialdemokratiska ungdomsförbundet efter att de mötts på en fest. Han har nu bett om ursäkt (!) och tagit – som det brukar heta – timeout.

Är det bara jag som, i båda fallen, frågar mig: ”Varför? De har ju inte gjort något!”

– I det finska fallet har inga trakasserier ägt rum – dansös hade inga invändningar, precis som Dick Erixon skriver. Ändå avgår ministern.

– I det danska fallet har man spekulerat i att Jeppe ”använt sin maktställning inom partiet” för att förföra/utnyttja den unga damen. Ingen har frågat damen i fråga, eftersom Kofod hellre ser till hennes intresse i att inte bli indragen i affären. Medieetablissemanget med flera har alltså tagit på sig rollen att föra tjejens talan och att utse henne till ett viljelöst våp. För inte kan man väl föreställa sig att en 15-årig tjej och en 34-årig man någonsin frivilligt skulle engagera sig i sexuella aktiviteter? Nej fy, det kan vi inte föreställa oss:

Hon måste ju ha tvingats. Eller förletts. Eller inte förstått vad hon gjorde.

Ungefär så. Det behöver väl knappast påpekas att SSU-tjejen ifråga var byxmyndig.

Så här har alltså inga fel begåtts. Det handlar bara om folkets förtryckande sexualmoral, eller det sista tabut: Sex mellan generationer.

Människor kan göra sina egna beslut. Det är fel att skuldbelägga dem för dessa, bara för att det inte passar in i de snäva ramar som den moraliska folkhemsmajoriteten har bestämt ska gälla.

Jag älskar följande citat:

”-Det var sista gången Jeppe Kofod satte sin fot på en SSU-kurs, säger SSU-ordföranden Jacob Bjerregaard. Han har varit i kontakt med flickan och hennes föräldrar.

-Hon mår bra och vi har bestämt att inte uttala oss om ytterligare detaljer.”

Varför skulle hon inte må bra? Och vad har hennes föräldrar med saken att göra? Hon är väl inget barn, heller? Jävla Sverige… förlåt, Danmark menar jag.

SSU-ordföranden som sneade på Kofod har sedermera tagit tillbaka sina hårda ord. Men det får man inte läsa om i Sverige.

Ska ni inte tillsätta en krisgrupp också?

Det är samhällets reaktion som skapar skammen hos de inblandade. Inte det som de faktiskt gjort.

Och, du, Jeppe: Avgå inte.

Uppdatering: Väljarna och partiet vill att Jeppe ska få sina uppdrag tillbaka. Läs gärna artikeln, den visar en bild på Jeppe. Kom inte och säg att en femtonåring inte skulle kunna tycka att han är attraktiv!

Det här inlägget postades i Danmark, Finland, sexualmoralism. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *