Dansk sensmoral: Få som du vill genom våld, och tvinga därefter samhället att köpa de andras tystnad!

I Berlingske Tidende kan man idag läsa på ledarplats under den träffande rubriken ”Kun et stenkast fra Nørrebro” om hur det gick till när vänsterhuliganerna fick sitt nya ungdomshus (som skall öppnas till sommaren). Socialdemokratiska borgmästaren i Köpenhamn Ritt Bjerregaard vägrade ju först att ens diskutera saken – SÅ uteslutet var det. Men efter en höst och vinter full av återkommande ”ballade”, dvs. bråk och upplopp i centrala Köpenhamn, har hon till slut gett med sig. Packet får ett nytt hus i Nørrebro, och kommunen hjälper med hyran. De som bor på Nørrebro är förstås förtjusta. Köpenhamns kommun måste nu hosta upp 65 miljoner danska kronor för att muta de boende med ett nytt bibliotek och en uppfräschning av kvarteren. Det kan i förbifarten nämnas att glinen orsakade skadegörelse för ca 100 miljoner kronor i fjol, och att det ursprungliga ungdomshuset stängdes ned pga oroligheter.

Jag kan inte annat än instämma i det Venstres lokala ledare säger:

Reelt er der jo tale om, at Socialdemokraterne, SF og de Radikale bruger 65 mio. kr. på at give en lille gruppe aggressive og voldelige unge et hus, de slet ikke har krav på – og det er vel at mærke den samme gruppe unge, der sidste år smadrede byen for 100 mio. kr. Så selv om jeg som kulturborgmester selvfølgelig er godt tilfreds med, at der kommer et nyt bibliotek, så ændrer det ikke på, at et politisk flertal har bøjet nakken for de unge,« siger Pia Allerslev.

Ledarartikeln skriver vidare:

Det må vist være første gang, danske kommunalpolitikere har udbetalt tavshedspenge til en bydel for at acceptere det uundgåelige. […]

I diskussionen om Ungdomshuset har det været fremhævet, bl.a. af de unges ihærdige talsmand, advokat Knud Foldschack, at sagen var en chance for »de voksne« til at vise de unge, hvordan demokratiet fungerer.

Ja, det må man sandelig sige. Konstante demonstrationer suppleret med vold og trusler om endnu mere vold har fået politikerne til at bøje sig for en kernegruppe af unge, hvis elitære holdninger og totalitære tankegang giver uhyggelige mindelser om forrige århundredes fascisme og kommunisme.

Det kan aldrig vara rätt väg att gå, att belöna våldsverkare och upploppsmän, som vägrar acceptera demokratiska beslut. Detta är ett underbetyg till dansk demokrati och danskt samhälle.

Det här inlägget postades i Danmark, demokrati, Tokvänster, utpressning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *