Hur kan en borgerlig regering föreslå detta?!?

Och jag som i min enfald hade börjat hoppas att det horribla förslaget om obligatorisk a-kassa var på väg att förpassas till papperskorgen. Detta är nog, i hård strid med FRA-förslaget, den sämsta idé som regeringen kläckt. Magnus Persson skriver om detta och sammanfattar varför detta är ett så dåligt och oliberalt förslag.

Att i praktiken tvinga medborgare att gå med i intresseorganisationer (visserligen kommer det finnas ett statligt alternativ men som förslaget ser ut så är det så gott som tre gånger högre än exempelvis AEA:s avgift) är helt enkelt inte acceptabelt med tanke på föreningsfriheten.

Själv har jag skrivit här om varför obligatorisk a-kassa är omoralisk.

Jag vill uppmana regeringen att omtänka detta dåliga förslag. I princip blir detta en skattehöjning för de personer som valt att gå ur, och jag ser dessutom en stor risk att även egenavgiftens andel rullas tillbaka. Hur motiverar man högre andel egenavgift om man ändå inte kan välja att inte betala den? I det länkade inlägget har jag också skrivit om varför detta vore en dålig idé med lägre andel egenavgift.

Om nu förvärvsavdraget, när det är fullt utvecklat, månatligen skall ge varje person en tusenlapp mindre i skatt (jämfört med innan valet) – varför då frånta dem som bestämt sig för att lämna a-kassan nästan hälften av denna skattereduktion?

Sluta! Jag får huvudvärk!

Det här inlägget postades i a-kassa. Bokmärk permalänken.

Ett svar till Hur kan en borgerlig regering föreslå detta?!?

  1. Pingback: Totto kom tillbaka, allt är förlåtet! | OLSVENNE

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *