Lilla Torg (c) bjuder in till diskussion om demokrati med riksdagsledamoten Anne-Marie Pålsson (m)

Nu på måndag den 19:e maj, klockan 19:00 gästas Lilla Torg (c) av Anne-Marie Pålsson, riksdagsledamot för moderaterna, och allmänheten inbjuds att delta. Anne-Marie har skrivit en debattartikel i Dagens Nyheter, som heter ’Svensk maktkoncentration den värsta i hela OECD’. Artikeln, som går till hårt angrepp mot den svenska grundlagen, kan läsas här.

Eftersom resultatet av grundlagsutredningens mångåriga arbete skall presenteras i år, är det angeläget att debattera detta – men trots de stora förändringar som kanske står för dörren, lyser debatten med sin frånvaro!

Anne-Marie Pålsson ger i sin artikel tre konkreta förslag till en ny grundlag som hon menar skulle skydda medborgerliga rättigheter, stärka riksdagen och vitalisera demokratin:

1 Inför författningsdomstol
2 Rätt för medborgarna att ’tvinga fram’ en folkomröstning
3 Ett ökat inslag av personval – i dess extrema form majoritetsval i enmansvalkretsar

Anne-Marie Pålsson är riksdagsledamot, docent i nationalekonomi vid Lunds universitet, ledamot i näringsutskottet, och har på sitt CV även flera styrelseuppdrag. Hon är även känd som en frispråkig röst inom sitt parti och som arkitekten bakom skatteavdraget för hushållsnära tjänster, eller som hon uttrycker det på sitt CV: ’mamma till ’pigdebatten'”.

Plats: Restaurang Grappa på Lilla Torg i Malmö.
Tid: 19:00, måndagen 19/5

Det här inlägget postades i demokrati, grundlagen, Lilla Torgcentern. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *