Statstelevisionen motverkar yttrandefrihet!

Ska man behöva bli förbannad varenda jävla dag?

Detta är hursomhelst upprörande! Humorsajten boyahed publicerade en i mitt tycke komisk satirbild (fejkad förstås) på ett SVT-erbjudande om att köpa Englas begravning på DVD – komplett med extramaterial som Sievert Öholm och Björn Ranelid i ”Debatt”, karaokeversioner av begravningsångerna, m.m.

Jag funderade på att spara bilden, men det gjorde jag inte. Det visar sig att jag borde ha gjort detta. Nu har nämligen SVT:s jurister tagit kontakt med webhotellet och först stängt ner sidan – och därefter fått dem att ta bort bilden!

Vårt webbhotell kontaktades av SVT-jurister som påstod att vi använde deras varumärke på ett otillbörligt vis. Webbhotellet valde att stänga ner sidan, men har låtit oss återkomma efter att vi förklarat situationen. Dock kommer vi åter att stängas ner om vi återpublicerar bilden, enligt det senaste budet från webbhotellet.

Detta har ingenting med varumärke att göra: Bilden är inte publicerad att framstå som ett riktigt erbjuande. Ironin är uppenbar, och detta är bara ett sätt för SVT att tysta kritiken.

Det borde de inte tillåtas göra.

What the fuck, SVT?!? Varför i helvete går den svenska statstelevision och stoppar yttrandefriheten på detta sätt? Vem skadas av yttanden som dessa, förutom Svt? Ska vi verkligen värna mer om SVT:s onlinekrimskramsförsäljning än om yttrandefriheten?

Detta är grund för avgång, Hamilton.

Som ni märker, är jag så arg att jag inte kan formulera ordentliga meningar. Det är sån’t här som våra licenspengar går till, gott folk.

Det finns en facebookgrupp som heter ”Avskaffa TV-licensen”. Gå med där. Nu.

Via HAX. Läs även den juridiska mumbo-jumbon hos Lakes lakonismer. Ingerö snear också.

Uppdatering: Gammelmedias tafatthet inför bloggosfären ter sig alltmer bisarr. Är vi verkligen så svåra att hantera? Om SVT ville att detta inte skulle få uppmärksamhet, hade de gjort klokt i att tiga ihjäl affären. De flesta bloggar som jag läsar hade inte ens hunnit se bilden ifråga, än mindre skrivit om den. Men nu skriver många om affären, och precis som boyahed påpekar lär den dyka upp igen – det finns garanterat någon som sparat den. Vi har inte sett slutet på detta – långt ifrån. Och det beror bara på SVT:s eget agerande.

Uppdatering 2: Nu har jag via Lake hittat originalbilden, med censurerade loggor. Håll till godo.

Boyahed har publicerat korrespondensen, varur man bland annat kan läsa:

”This is to inform you that your client [is] falsely pretending that SVT is distributing a DVD with the funeral of a tragically murdered young Swedish girl.”

Som sagt: Svepskäl för censur. Läs Laszlo och Dexion, så förstår ni bättre varför.

Det här inlägget postades i Gammelmedia, SVT, TV-licensen, Yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *