Danmark förbjuder slöjor i rättsalar och Dansk Folkeparti kommer ut som "antimuslimskt"

Eftersom jag arbetar i Danmark, brukar jag ofta skriva om landet och den högintressanta utveckling som sker i detta världsaktuella land. Jag har dock inte riktigt orkat formulera några rader om det senaste som hänt.

Integrationsbloggen gör det istället åt mig.

Sammanfattning: Efter att integrationsministern i en krönika gått emot regeringens linje, och efter att dansk folkeparti kallat sig själv ”antimuslimska”, har man nu kommit till slutsatsen att slöjor ska förbjudas i danska rättsalar. Detta har tydligen upplevts som ett stort problem tidigare.

Läs integrationsbloggen. Debatten har spårat ur på andra sidan sundet.


Så här brukar det se ut i danska rättsalar. Inte.

Det här inlägget postades i Danmark, Islam. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *